24 Kasım 2011 Perşembe

SAMSUNSPOR

SamsunsporSüper Lig'de mücadele eden futbol şubesi ile tanınmış Türk spor kulübü. Samsun kentini liglerde temsil eden kulüp 30 Haziran 1965'de profesyonel liglere adım atmıştır. Futbol takımı, kuruluşunun ilk yıllarında iç saha maçlarını Şehir Stadı'nda oynamakta iken 1974-75 sezonunun ikinci yarısında 19 Mayıs Stadyumu'na taşınmıştır ve halen bu stadyumda rakiplerini ağırlamaktadır.
Samsun ilinin en başarılı takımı olan Samsunspor, tarihinde 23 hafta boyunca Süper Lig'in zirvesinde yer almıştır ve Süper Lig'de en uzun süre lider kalan 6. takımdır. Bu başarısıyla da bu klasmanda GalatasarayFenerbahçeBeşiktaşTrabzonspor ve Bursaspor'dan sonra en başarılı Türk takımıdır. Ayrıca Süper Lig tarihinde en fazla puan toplayan 10. takım ve 1. Lig'in en çok şampiyon olan takımıdır.
Samsun ilinin kulüpleri arasında bir rekabeti bulunmayan Samsunspor bir diğer Karadeniz ekibi olan Trabzonspor ile büyük çekişme içerisindedir. Ayrıca kulübün Karadeniz takımlarıyla oynadığı tüm maçlar Karadeniz Derbisi olarak adlandırılmaktadır. Takımın retro forması kol uçları ve yakası beyaz olan düz kırmızı forma, beyaz şort ve kırmızı çoraptan oluşmaktadır. Arma ise kırmızı renk üzerine Onur Anıtı'nın beyaz renkli silüeti yerleştirilerek oluşturulmuştur.
Samsunspor'un rezerv takımı olan Samsunspor A2, kulübün altyapısında boy gösteren oyuncuların ilk takıma çıkmadan önce oynadıkları takımdır. A2 takımda başarı gösteren oyuncular ilk takıma çıkar, yetersiz görülen oyuncular ise kulüp bünyesinden çıkarılır.
3 Haziran 2011 tarihindeki resmî açıklamaya göre kulübün toplam borcu 22.332.682 TL'dır.[1] Ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar sonucunda Bordeaux kenti ile işbirliği anlaşması imzalanmış, bu anlaşmanın bir gereği olarak da Samsunspor ile FC Bordeaux kulüpleri kardeş kulüp olmuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder